Nieuws

Anouk Vetter gaat niet uit van een olympische medaille

RIO DE JANEIRO - Anouk Vetter komt vandaag en morgen in actie tijdens de zevenkamp op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
De 23-jarige Europees kampioene uit Arnhem bereidt zich gedegen voor.
Muziek is daarbij belangrijk. "Ik gebruik oppeppende muziek voor elk onderdeel, even in je eigen wereldje terecht komen, zodat de focus iets hoger ligt. Ik luister dan vooral dancemuziek, maar soms ook een rapliedje. Dat is eigenlijk niks voor mij, maar tijdens wedstrijden kan het best wel lekker uitpakken."

Eten op papier

Eten is essentieel tijdens de meerkamp. "Ik heb daar vaak heel veel moeite mee gehad. Daarom heb ik de hulp ingeschakeld van een diëtist. Alles staat nu op papier, zodat ik daar niet over na hoef te denken. Soms komt iets er niet doorheen van de spanning, maar het gaat al veel beter dan vorige jaren. Ik heb ook altijd wel snoepjes in mijn tas. Ik heb geen echte rituelen. Stiekem pak je wel dezelfde dingen, dezelfde sokken en ondergoed. Maar verder niet."
Haar vader Ronald Vetter is tevens haar coach. "Het is een beetje een gekke situatie. We kunnen dat wel aardig combineren, maar soms vraag ik hem iets als een vader. En dan wil ik ook antwoord van mijn vader. Af en toe is hij als coach bezig en zegt hij iets vaderlijks. Maar daar grappen we vooral over."

Medaille in de kast

Als Vetter een olympische medaille wint, weet ze nog niet waar die terecht komt. "Ik ben daar heel erg slecht in. Mijn EK-medaille ligt al in de kast, dus ik denk dat die ernaast terecht komt. De kans dat ik een medaille win, is niet heel erg groot. Tenminste, dat hou ik mezelf wel voor."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!