Update: Geen zorgen meer voor blinden om plantenbak op de route, bak is verplaatst

NIJMEGEN - Een enorme plantenbak, bovenop een blindenpad. Dat was dinsdagmorgen te zien aan de Waalkade in Nijmegen. Inmiddels heeft de gemeente de bak verplaatst.

Het pad is voorzien van zogenoemde ribbeltegels, bedoeld voor mensen met een visuele beperking. Het pad hoort te allen tijde vrij te zijn van hinderlijke obstakels. Maar daar stond dinsdag ineens een enorme plantenbak bovenop. 'Wij zagen dat ook, dat is niet heel handig. Daar is duidelijk niet over nagedacht. Daarom hebben wij de bak maar meteen laten verplaatsen', zo laat de gemeente in een reactie weten.

Ribbeltegels

De ribbeltegels worden gelegd bij bijvoorbeeld voetgangersoversteekplaatsen, in de middenberm, op vluchtheuvels of in andere complexe verkeerssituaties. Blinden en slechtzienden moeten op deze hulpmiddelen kunnen vertrouwen.

In november 2015 kondigde gemeente Nijmegen aan te gaan investeren in beter toegankelijke looproutes in de openbare ruimte. Wethouder Helmer-Engelbert beloofde zelfs een speciaal handboek voor toegankelijkheid voor Nijmegen aan de gemeenteraad.

 

Meer over dit onderwerp:
N1 Nijmegen
Deel dit artikel: