Protestactie Epe: 'Adopteer een boom!'

EPE - In Epe kunnen mensen sinds kort een boom adopteren. Vereniging Ons Mooi Epe protesteert al maanden tegen de massale kap van bomen langs de Heerderweg. De provincie wil de weg veiliger maken en daarvoor moeten honderden bomen wijken. Maar de inwoners weigeren zich daarbij neer te leggen.

De leden van vereniging Ons Mooi Epe zijn er maar druk mee. Tientallen bomen langs de weg tussen Heerde en Epe zijn geadopteerd door betrokken inwoners en worden door de vereniging behangen met posters.

Kap bomen voor nieuw fietspad

De provincie wil de Heerderweg aanpakken om de verkeersveiligheid te vergroten. Er moet onder meer een nieuw fietspad komen. Voor de aanleg moesten er in eerste instantie 600 bomen verdwijnen. Na een eerdere protestactie eind vorig jaar heeft de provincie haar plannen deels bijgesteld. Maar van zeker 200 bomen is het nog steeds niet duidelijk of ze moeten worden gekapt. De vereniging wil dat ook deze bomen blijven staan.

Het adopteren kost 25 euro per boom. Daarvan gaat 15 euro naar het maken van het spandoek en tien euro gaat in de verenigingskas. Dat geld wordt gebruikt om alle juridische procedures te financieren. In september kijkt de provincie opnieuw naar de plannen

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
Epe Natuur
Deel dit artikel: