Nieuws

FNV in beroep tegen afgewezen groepsclaim personeel Smit Draad Nijmegen

NIJMEGEN - Vakbond FNV gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de kantonrechter in de zaak van personeel tegen kabelfabrikant Smit Draad in Nijmegen. De kantonrechter in Nijmegen wees vrijdagmorgen een groepsclaim af.
Medewerkers stellen dat zij ziek zijn geworden door de arbeidsomstandigheden bij het bedrijf. Maar ze moeten individuele rechtszaken aanspannen tegen hun werkgever om een schadevergoeding te krijgen.
Tijdens die procedures moeten die werknemers aangeven met welke gevaarlijke stoffen ze ieder voor zich gewerkt hebben.

FNV wil erkenning

FNV had de rechtszaak, waarin nu uitspraak is gedaan, aangespannen namens de (oud)-werknemers. De bond wilde dat de directie van Smit Draad erkent dat de werkomstandigheden in het verleden niet goed waren. De erkenning had het afhandelen van schadeclaims moeten vergemakkelijken.
De directie was daar tijdens de behandeling van de zaak begin juni niet toe bereid. Volgens de advocaat van Smit Draad waren arbeidsomstandigheden in het verleden juist prima, zo betoogde hij.

Bedrijfsarts

Ook het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle liet zich vandaag uit over het bedrijf. Vijf werknemers hadden een klacht ingediend over een bedrijfsarts van Smit Draad, die in hun ogen onzorgvuldig en te afwachtend heeft gereageerd op hun medische klachten, die door de slechte arbeidsomstandigheden zouden zijn veroorzaakt. Het regionaal tuchtcollege wees de klachten af.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!