Liefde voor de Ooijpolder vanuit de Verenigde Staten

OOIJ - De liefde voor de schoonheid van de Ooijpolder bij Nijmegen kent geen grenzen. Gepensioneerd politieagent en fotograaf Henk Baron uit Ooij is vanmorgen in Beek getrakteerd op een boek met daarin zijn eigen foto's van de Ooijpolder. Gemaakt door Anita Baarns uit de Verenigde Staten.

Baarns bracht haar jeugd door in Nijmegen, maar verhuisde naar de Verenigde Staten. Haar moeder woont nog altijd in Beek. Ze is in Nederland omdat haar moeder maandag 90 jaar wordt. Henk Baron kent ze ook via haar moeder. Ze vertelde hem dat ze een verrassing voor hem had als ze in Nederland zou aankomen.

Vanmorgen werd Henk blij door haar verrast toen ze hem een boek overhandigde met foto's die ze van zijn Facebookpagina heeft gehaald. 'Ook Ooijpolder', is de titel van het boek. Woorden die Henk steevast bij zijn foto's van de polder zet om de schoonheid van zijn leefomgeving met de rest van de wereld te delen.

Foto: Facebook.com/henk.baron

Een boek in een oplage van (vooralsnog) twee exemplaren. Een 'erg leuk idee', vindt de fotograaf uit Ooij. 'Fijn om te weten dat de foto's zelfs daar in het verre Amerika gewaardeerd worden.'

Anita Baarns heeft hem bij de overhandiging laten weten dat ze het tweede exemplaar zelf houdt en het komend weekeinde gaat gebruiken om de Ooijpolder te verkennen aan de hand van de foto's van Henk.

Meer over dit onderwerp:
Berg en Dal Natuur Nieuws
Deel dit artikel: