Nieuws

Toernooi in Arnhem: Vitesse speelt aardig, maar verliest van Porto

ARNHEM - Vitesse speelde zaterdagmiddag met de beoogde basiself tegen FC Porto. In de basis stond ook Marvelous Nakamba, hij kreeg de voorkeur boven Sheran Yeini. Vitesse speelde een behoorlijk aardige pot en kwam ook op 1-0 voorsprong, maar uiteindelijk draaiden de Portugezen de score om en wisten de Arnhemmers ook wedstrijd twee van het Fox Sports-toernooi niet te winnen: 1-2.
Tussenstand: 1-2 (Baker, Corona, Silva)

-Wedstrijdverslag-

De Portugezen lieten de eerste tien minuten van de wedstrijd zien dat zij de sterkere van de twee horen te zijn. Eloy Room kreeg een paar ballen op zich af, maar heel gevaarlijk werd Porto nog niet. Vitesse probeerde aardig mee te voetballen, maar heeft oud-topkeeper Iker Casillas nog niet kunnen testen.
Iker Casillas
De Spanjaard werd overigens wel verrast bij het eerste echte gevaar van Arnhemse zijde. Lewis Baker liep met de bal aan zijn voet richting de zestien meter en haalde uit in de korte hoek. Casillas was verrast en Vitesse kwam op 1-0. Even later ging Casillas bij een hoekschop van Ota onder de bal door, maar Van der Werff kon niet binnen koppen.

Portugees sfeertje

Vitesse mocht dan wel op voorsprong staan en beter in de wedstrijd komen. De Portugese supporters winnen in ieder geval de sfeerprijs van vandaag. De supporters zongen het eerste half uur onafgebroken en maakten er een echt feestje van in de Arnhemse zon.
Lewis Baker was vlak voor de rust dichtbij zijn tweede treffer en de 2-0, maar hij zag zijn afstandsschot van een meter of 20 op de paal belanden.

2-0 blijft uit

Na de rust was d eerste grote kans weer voor Vitesse. Na een prachtige aanval kwam de bal bij Foor, die legde de bal panklaar op het hoofd van Zhang. De Chinees zag zijn kopbal alleen uiteen spatten op de lat.
Porto zette nog wat aan en kreeg een paar behoorlijke kansjes. Maar telkens wisten de Portugezen niet het netje te vinden. Mede door goed keeperswerk van Eloy Room.

Porto draait wedstrijd om.

De 1-1 leek ook niet uit te kunnen blijven. Dat gebeurde dus ook niet, Jesus Corona, net in de ploeg gekomen. Schoot de 1-1 binnen via een Arnhems been. Daarna was de oud-FC Twente aanvaller ook dicht bij de 1-2, maar Room hield de Arnhemmers op de been.
Even later was het wel 1-2, toen Maikel van der Werff de bal probeerde te vangen met zijn handen. Scheidsrechter Blom zag dat ook en gaf een strafschop. Andre Silva benutte die voor de Portugezen.
Vitesse speelde dus alleraardigst, maar verloor opnieuw in dit toernooi.
Opstelling: Room, Leerdam(84. Yeini), Kashia, Van der Werff, Ota (80. Kruiswijk); Baker, Qazaishvili, Nakamba, Rashica, Zhang, Foor (80. Van Bergen).