Nieuws

Feestelijke intocht Vierdaagse hele dag te zien bij Omroep Gelderland

NIJMEGEN - De dag van de vrolijkheid, de gladiolen en het Vierdaagsekruisje. Wilt u daar morgen nou niks van missen? Dat hoeft ook niet! Omroep Gelderland zendt in samenwerking met de NOS en de KRO/NCRV de hele dag live uit op televisie.
Vanaf 07.00 uur 's ochtends tot 18.15 's avonds ziet u alles van de laatste, afsluitende dag van de Vierdaagse in Nijmegen.

Wat gaat u zien?

  • Van 7.00 uur tot 10.15 ziet u een terugblik op de 100e Vierdaagse, afgewisseld met gesprekken met gasten. KRO/NCRV-presentator Fons de Poel verzorgt de presentatie vanuit de studio. Tijdens de terugblik wordt ook regelmatig geschakeld met Cuijk, waar de wandelaars over de pontonbrug lopen, en met Harm Edens langs de route.
  • Tussen 10.15 en 12.30 uur herhalen we een aantal Vierdaagsedocumentaires, waaronder '100 x Vierdaagse - Toen en nu'. Daarnaast zal er regelmatig geschakeld worden met verslaggevers langs de wandelroute.
  • Vanaf 12.30 uur tot 18.15 uur ziet u voornamelijk live beelden van de feestelijke intocht. Ook zal u loopster en NOS-verslaggeefster Dionne Stax voorbij zien komen, ook zij doet verslag in de uitzending. Ook Harm Edens zal zich regelmatig melden vanaf de finish.
De andere verslaggevers langs de route zijn:
  • Jan van Loenen, staat bij de VIP's.
  • Ardy Stemerding, staat in Grave en op Charlemagne
  • Sonja Booms, staat in Cuijk
Het commentaar tijdens de intocht wordt gegeven door onze eigen radiopresentatrice Corine van Dijk.

Intocht ook op radio

De intocht is vrijdag ook live te horen op Radio Gelderland. Daarnaast kunt u natuurlijk altijd op de hoogte blijven via de app en de website, daar is een liveblog te vinden.