Nieuws

Raar rijgedrag: automobilist speelt Pokémon Go in Nunspeet

Gamers spelen het spel Pokémon Go.
Het nieuwe Pokémon Go-spel zorgt voor rare taferelen. In Nunspeet is afgelopen nacht een automobilist betrapt die de virtuele stripfiguurtjes al rijdend aan het vangen was. © ANP
NUNSPEET - Het nieuwe Pokémon Go-spel zorgt voor rare taferelen. In Nunspeet is afgelopen nacht een automobilist betrapt die de virtuele stripfiguurtjes al rijdend aan het vangen was.
Volgens wijkagent Johan Bouma viel de man op door zijn vreemde rijgedrag. Toen de politie hem staande hield, bleek dat hij achter het stuur bezig was geweest met de immens populaire game. 
'Pokémon Go-figuurtjes vangen doe je niet tijdens het rijden. Dat is levensgevaarlijk', waarschuwt Bouma op Twitter. Bestuurders die worden betrapt, riskeren een boete van 239 euro. De automobilist in Nunspeet kwam er overigens met een waarschuwing vanaf.

Wereldwijde hype

Pokémon Go is wereldwijd een hype. De bedoeling is dat de gebruiker de bekende figuurtjes uit de tv-serie Pokémon met z'n smartphone vangt. De virtuele wereld is alleen via de camera van de telefoon te zien.
In deze video wordt uitgelegd hoe het werkt:

'Er gaan zo doden vallen'

Veilig Verkeer Nederland roept Pokémon Go-spelers op verantwoordelijk te zijn in het verkeer.  'Als mensen blind op hun telefoonscherm kijken om Pokémon Go te spelen, zonder om zich heen te kijken, kan het niet anders dan dat het aantal verkeersdoden zal toenemen', waarschuwt de organisatie.
'Als je Pokémon Go speelt in een weiland, op een groot plein of in een park valt het reuze mee. Maar als er straks locaties bijkomen op rotondes, kruispunten, dat soort plekken?'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!