Nieuws

Wisselvallig weer bij start 63ste Apeldoornse 4Daagse

APELDOORN - Voor de deelnemers van het kleine zusje van de Nijmeegse vierdaagse, de Apeldoornse 4Daagse, is het dinsdag de eerste wandeldag. Om 6.30 uur zijn de deelnemers aan de 50 kilometer van start gegaan, gevolgd door de wandelaars van 40, 30, 20 en 12 kilometer. Het belooft gelijk een wisselvallige wandeldag te worden met zon, maar ook met zo nu en dan een pittige bui die gepaard kan gaan met onweer of hagel.
Het aantal deelnemers is naar verwachting gelijk aan dat van vorig jaar. Toen zat de organisatie in de voorbereiding nog met de handen in het haar omdat er in eerste instantie te weinig aanmeldingen waren. Uiteindelijk gingen er toen toch 2550 mensen van start.
Het aantal voorinschrijvingen dit jaar is ruim 2100, maar mensen mogen zich op de dagen zelf ook nog inschrijven. En die daglopers zijn volgens voorzitter Joop Achterkamp nodig voor het voortbestaan van de 4Daagse: 'Als organisatie heb je een minimaal aantal lopers nodig om uit de kosten te komen. We moeten niet naar de 1500 deelnemers zakken, want dan gaat het niet goed.'
Radiopresentator Corine van Dijk in gesprek met Joop Achterkamp van de Apeldoornse 4Daagse:

Route gaat langs Paleis Het Loo

De route is ten opzichte van vorig jaar nauwelijks veranderd. De route langs Paleis 't Loo was vorig jaar een groot succes. Ook komen de wandelaars  langs het wilde zwijnen- en hertenbos in natuurpark Berg en Bos.