Rechtbank: Kasteel Staverden mag verkocht worden aan landgoedeigenaar Het Geldersch Landschap

ELSPEET - Kasteel Staverden mag voor 1,3 miljoen euro verkocht worden aan Het Geldersch Landschap. Dat heeft de voorzieningenrechter vrijdag bepaald. Het Geldersch Landschap is al eigenaar van het landgoed waarop het rijksmonument staat.

De vorige eigenaar van het kasteel, Ermeloër Coen Haklander, ging in 2014 failliet. Hij had het sinds 2008 in zijn bezit. In 2007 werd het in 1298 gebouwde rijksmonument nog gerestaureerd.

Na het faillissement zou het kasteel in de gemeente Ermelo in eerste instantie geveild worden. De Rabobank, de grootste schuldeiser in het faillissement, ging echter akkoord met het bod van Het Geldersch Landschap. Daarom ging die executieveiling niet door.

Onderhandse verkoop

De onderhandse verkoop aan Het Geldersch Landschap moest echter wel worden voorgelegd aan de rechter. Deze moest nagaan of een openbare verkoop meer zou opleveren.

De curator van de eigenaar en een schuldeiser vonden dat de rechter geen toestemming moest verlenen aan de onderhandse verkoop. Zij vermoedden een onderonsje tussen de eigenaar, Het Geldersch Landschap en de Rabobank.

'Hoger bod dan 1,3 miljoen euro niet aannemelijk'

De rechter vond het echter niet aannemelijk dat er een bod hoger dan 1,3 miljoen euro voor kasteel Staverden zou komen. Volgens het vonnis baseerde de rechter dit mede op een recent taxatierapport.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Ermelo Geschiedenis Nieuws
Deel dit artikel: