Nieuws

Abseilen van Stevenskerk mogelijk tijdens vierdaagsfeesten

Waaghalzen kunnen tijdens de vierdaagsefeesten hun hart ophalen, want de hele vierdaagseweek is het mogelijk om te abseilen van de toren van de oudste en grootste kerk van Nijmegen: de Sint Stevenskerk. Iedereen vanaf veertien jaar kan, onder begeleiding, van het gebouw afdalen. Dit heeft de Stichting Vierdaagsefeesten maandag bekend gemaakt. © John Beckmann
NIJMEGEN - Waaghalzen kunnen tijdens de vierdaagsefeesten hun hart ophalen, want de hele vierdaagseweek is het mogelijk om te abseilen van de toren van de oudste en grootste kerk van Nijmegen: de Sint Stevenskerk. Iedereen vanaf veertien jaar kan, onder begeleiding, van het gebouw afdalen. Dit heeft de Stichting Vierdaagsefeesten maandag bekend gemaakt.
Een afdaling van de ruim 67 meter hoge kerk kost 27,50 euro. Een gedeelte van de inkomsten zal ten goede komen van de Stichting Stevenstoren en de Stichting Stevenskerk. Het is niet nodig om de afdaling vooraf te reserveren. Wie het aandurft kan zich gedurende de hele week tussen 12.00 uur tot 20.00 uur melden op het Sint Stevenskerkhof.
Eerder werd al bekend gemaakt dat Mariken van Nimwegen op spectaculaire wijze van de toren zal afdalen. Dit doet zijn op maandag 18 juli als onderdeel van de Walk of Wisdom.