Nieuws

Afgelaste oefenwedstrijden, dino-vinder en topgoochelaar in In Gelderland Live

Burgemeester Toon van Asseldonk van de gemeente Overbetuwe schuift komende zondag aan in het programma In Gelderland Live van Omroep Gelderland.
ARNHEM - Burgemeester Toon van Asseldonk van de gemeente Overbetuwe schuift komende zondag aan in het programma In Gelderland Live van Omroep Gelderland.
Van Asseldonk verbood deze week de oefenwedstrijd tussen PSV en het Engelse Queens Park Rangers, die zou worden gespeeld in Driel. Er zouden mogelijk ordeverstoringen zijn bij de wedstrijd. Van Asseldonk gaat in op de afwegingen die burgemeesters maken in dit soort gevallen. Want het is volgens hem zeker geen willekeur dat deze wedstrijd niet doorgaat.
Ook voetbaladvocaat Christian Visser schuift aan. Aan hem de vraag: kan het nog wel, zulke oefenwedstrijden organiseren bij kleine amateurclubs?
Deze week hoorde Remco Bleeker uit Goor dat hij wel een hele bijzondere vondst heeft gedaan in de steengroeve in Winterswijk: de schedel van een Lariosaurus; een dier waar in Nederland nog nooit overblijfselen van zijn gevonden. Eerder vond hij ook al een fossiel van een compleet nieuwe soort die 240 miljoen jaar geleden geleefd heeft.
En de oscar onder de goochelaars, de Merlin Award, gaat naar Peter Eggink uit Doetinchem. Een erkenning voor alle trucs die hij op zijn zolderkamertje bedenkt en die door de grote magicians van deze wereld worden gekocht. Aan tafel laat hij een nieuwe truc zien.

Uitzending: zondag 3 juli om 11.00, herhalingen om 12.00, 13.00 en 16.25 uur. Presentatie: Annemieke Schakelaar.