Er is weinig meer over van Vrije School de Berkel in Zutphen

ZUTPHEN - Van Vrije School de Berkel aan de Weerdslag in Zutphen is weinig meer over. Het pand aan de Weerdslag is donderdag getroffen door brand. De brandweer leek het vuur na uren bluswerk onder controle te hebben, maar aan het einde van de middag laaide het weer op.

De brand, die 's morgens al begon, bleek moeilijk te bestrijden. Met een kraan zijn dakplaten verwijderd, zodat er goed kon worden geblust. Rond 18.50 uur meldde de veiligheidsregio dat de brand was geblust. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker blijven voor nabluswerk.

Volgens de veiligheidsregio zijn er deeltjes verfcoating in de woonwijk terechtgekomen. 'Deze zijn ongevaarlijk en kunnen met water worden weggespoeld', zegt een woordvoerder.

De gemeente meldt dat het terrein wordt afgesloten met hekken. Er is instortingsgevaar. 

Een filmpje van onze verslaggever:

De brandweer was nog niet weg toen het vuur weer oplaaide. Zo'n dertig brandweerlieden kwamen in actie. Ze bestreden het opgelaaide vuur in eerste instantie met zes blusvoertuigen en twee hoogwerkers. 

Veel spulletjes zijn verloren gegaan

Leraren en leerlingen moesten halsoverkop naar buiten. Persoonlijke eigendommen, maar ook getuigschriften zijn verloren gegaan.' Het is een drama', zegt directeur Bart Brouwer. 'Een week voor de schoolvakantie...' 

Brouwer zegt dat het een flinke klus wordt om in de zomervakantie een nieuwe plek te vinden voor de ongeveer 250 basisschoolleerlingen.

Zie ook:

Grote uitslaande brand Vrije School de Berkel Zutphen onder controle, delen pand staan op instorten

Meer over dit onderwerp:
Zutphen
Deel dit artikel: