Deurdonderen cd-feestje dikke klap op de vuurpijl !!!

VORDEN - Het was één groot muzikaal spektakel in café Eskes in Vorden. De zes bands die aan de TV-serie Deurdonderen meedoen laten zich nog een keer van hun beste kant zien. De cd-presentatie van de Deurdonderen-verzamelaar is vooral grandioos genieten van muzikanten onder elkaar. Alle bands stipt op tijd in de kroeg en allemaal met een overtuigende vertolking van hun dialect-song.

De Kop is top !

De Boerenrockies-song over de kop van Overijssel blijkt een onverwacht populaire meezinger. Bijna alle andere bands en aanhang brullen het refrein van het nummer mee en de sfeer in de kroeg van Han bereikt een fraai kookpunt ! De dames haalden eerder al De Telegraaf, wie weet wat hen nog meer te wachten staat.

Alle songs in 40 seconden: 

En dit is de hoes:

Taliband blijkt sportief

Andere hoogtepunten zijn een overrompelend begin van Dokter Watjes, de andere bands kijken nog net niet met open mond naar hoe de Hengevelders hun nummer "De wealt is niet van oe" brengen, de aankomst van voice-over-ceremoniemeester André Manuel, de outfits van de Taliband, de overhandiging van de cd's aan alle bands en natuurlijk de optredens van de andere bands, Half um Half, Ritn Ditn en de Boetners.

Kortom dit is een spetterend eind aan de TV-serie, en ook een bewijs dat de combinatie dialect en muziek ook bij de jongere generaties gewoon deurdondert ! Om met een bekende streektaal-liefhebber te spreken: "Veural deurgoan !!!".

Vrijdag 1 juli vanaf 18.20 uur (ieder uur herhaling) bij Omroep Gelderland.

 

met dank aan Harmonie Vorden, Han Eskes, Mike Manders.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Deurdonderen Nieuws
Deel dit artikel: