Nieuws

Uitzending zondag 3 juli: Maud Mulder

Op zondag 3 juli zendt Omroep Gelderland de twaalfde aflevering uit van de serie ‘Er kan zoveel meer’. Die slotaflevering staat de 42-jarige Marga Kamperman uit Arnhem centraal. Zij lijdt aan jeugdreuma en heeft 24-uurszorg nodig. In ‘Er kan zoveel meer’ gaat de musicalfan naar ‘Beauty and the Beast’ in het Scheveningse Circustheater met musicalster Maud Mulder. Om zich beter te kunnen inleven in de situatie van Marga, draagt Maud Mulder een ‘beperkingspak’. Dat vijftien kilo zware pak simuleert lichamelijke beperkingen. Ook zit de Gelderse musicalactrice die dag in een rolstoel. Maud Mulder: “Het voelt raar. Ik kan niets meer zelf.”
ARNHEM - Op zondag 3 juli zendt Omroep Gelderland de twaalfde aflevering uit van de serie ‘Er kan zoveel meer’. Die slotaflevering staat de 42-jarige Marga Kamperman uit Arnhem centraal. Zij lijdt aan jeugdreuma en heeft 24-uurszorg nodig. In ‘Er kan zoveel meer’ gaat de musicalfan naar ‘Beauty and the Beast’ in het Scheveningse Circustheater met musicalster Maud Mulder. Om zich beter te kunnen inleven in de situatie van Marga, draagt Maud Mulder een ‘beperkingspak’. Dat vijftien kilo zware pak simuleert lichamelijke beperkingen. Ook zit de Gelderse musicalactrice die dag in een rolstoel. Maud Mulder: “Het voelt raar. Ik kan niets meer zelf.”

Tevredenheid

Sinds ze anderhalf jaar oud is, lijdt Marga Kamperman aan jeugdreuma. Ze krijgt 24 uur per dag zorg en maakt gebruik van een elektrische rolstoel. Ze werkt met veel plezier in een cadeauwinkel. “Ik heb leren omgaan met mijn handicap door mijzelf te zijn. Eigenlijk ging het gewoon vanzelf”, vertelt Marga. ”Ik vind musicals superleuk. Als ik dansprogramma’s kijken op TV, ben ik wel eens jaloers.” Maud is zelf actrice in familiemusicals. Ze ervaart in deze aflevering hoe het is met een lichamelijke beperking en in een rolstoel, eropuit te gaan. “Goed om dit een keer te doen. En wat voor mij morgen al anders is dan vóór deze dag, is dat ik nu weet dat mensen met een beperking niet zielig zijn.”

Bekende Nederlanders

Aan de serie werkten Bekende Nederlanders, veelal met Gelderse roots, mee. Chimène van Oosterhout (presentatrice), Krista Fleming (kickboxkampioen), Meike de Jong (presentatrice), Chris Tates (acteur), Erik van der Pol (presentator), Frans Duijts (zanger), Hans Kazàn (illusionist), Harm Edens (presentator), Sander Janson (presentator) en Tim Coronel (autocoureur) gingen een dag op stap met deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem. Dat varieerde van bezoeken aan Gelderse bezienswaardigheden zoals Paleis Het Loo en Burgers’ Zoo tot winkelen in Zutphen. Presentatrice Angelique Krüger maakte in de aflevering van 25 juni mee hoe het is om een lichamelijke beperking te hebben.

Gepassioneerde inzet

Noud van Rooij, directeur van de Zonnebloem, is blij met de aandacht die ‘Er kan zoveel meer’ besteedt aan de activiteiten van de vrijwilligersorganisatie. “Wij willen dat jong en oud met een lichamelijke beperking zonder extra zorgen deel kan nemen aan de maatschappij. Wat wij terugkrijgen van de BN’ers die een dagje uit vanuit de rolstoel beleefd hebben, is dat we in Nederland nog de nodige uitdagingen hebben. Op het gebied van toegankelijkheid, maar ook in aandacht voor elkaar. Zonder uitzondering waren zij lovend over de gepassioneerde inzet van onze vrijwilligers.”

Uitzendingen terugkijken

‘Er kan zoveel meer’ startte op zondag 10 april bij Omroep Gelderland. Hier staan alle afleveringen. Angelique Krüger presenteert de twaalfdelige serie. Fides Videoproducties bedacht en produceerde het programma.

Verder in deze uitzending:

Diana Walker, vrijwilliger Dierentehuis Arnhem en omstreken. De belangrijkste taak van het Dierentehuis is het herenigen van zwerfdieren met hun eigenaar, het opvangen van zwerf- en afstandsdieren en deze herplaatsen.
Het Dierentehuis werkt voor de gemeenten Arnhem, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.  
Uitzending: zondag 3 juli, 18.20 uur (ieder uur herhaald)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!