Nieuws

Opnieuw alle hens aan dek bij Duitse dijk

HAMMINKELN - Voor de tweede keer in korte tijd is de dijk langs de Issel in het Duitse Hamminkeln verhoogd met zandzakken wegens hoogwater. Het gaat om 1600 zandzakken, meldt de stad Isselburg op de website.
De Westdeutsche Allgemeine Zeitung schrijft dat het waterpeil in de Issel op 35 kilometer van de grens met Gelderland vrijdag 1,86 meter boven de normale stand stond.
Ongeveer 280 brandweerlieden waren vrijdag met man en macht bezig te voorkomen dat de dijk zou overstromen. Ze kwamen onder andere uit Duisburg, Essen, Wesel en Oberhausen. Behalve zandzakken werden ook pompen ingezet. Inwoners van Hamminkeln hoefden niet te worden geëvacueerd, meldt de Duitse brandweer.  
Hevige regenval in de nacht van donderdag op vrijdag had een tweede dijkverzwaring in drie weken tijd noodzakelijk gemaakt. Door de problemen met het water in de Issel reden treinen tussen Wesel en Bocholt vrijdag niet. Er reden bussen.

A3 onder water

Een mogelijke overstroming van de Issel heeft geen gevolgen voor Gelderland, zei Waterschap Rijn en IJssel eerder. Wel komt de Duitse snelweg A3 onder water te staan en is verkeer van Arnhem naar Oberhausen dan onmogelijk; de A3 gaat in Nederland over op de A12.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!