Nieuws

Jan Snellenburg, Boeroes en daten voor ouderen in In Gelderland Live

In het praatprogramma In Gelderland Live op zondag 26 juni schuift een teleurgestelde Jan Snellenburg aan.
ARNHEM - In het praatprogramma In Gelderland Live op zondag 26 juni schuift een teleurgestelde Jan Snellenburg aan.
De Hoge Raad besloot vrijdag dat de zogeheten Vrienden van Vitesse, bestaande uit Snellenburg, Cor Guijt en Herman Veenendaal, kunnen fluiten naar de 37 miljoen euro die ze in de club hebben gestoken. Ze waren in de veronderstelling dat de provincie zou bijspringen toen Vitesse in nood was, maar dat gebeurde niet.
Ze dachten in het paradijs te komen maar het bleek de hel, 171 jaar geleden zette vijftig arme boerengezinnen uit Gelderland en Utrecht voet op Surinaamse boeren. Het waren de voorouders van de boeroes, blanke Surinamers die ook vandaag de dag nog een hechte gemeenschap vormen. Karin Sitalsing, journalist, schrijver maar vooral ook afstammeling van die boeroes, schreef er een boek over.
Oud en Eenzaam. Het is behalve een boek van Gerard Reve realiteit voor veel mensen. Maar er is nu een app om dat te verhelpen en de app is getest op de Veluwe. Een soort Tinder, maar dan ook voor gezelligheid, Zowel bedenker Michiel van den Berg uit Harderwijk als tevreden tester Ria Pronk schuift aan.