Nieuws

Uitzending zondag 26 juni: Angelique Krüger

Angelique Krüger wordt deze uitzending zelf verrast. In plaats van presenteren, moet zij in deze aflevering van Er kan zoveel meer zelf in de huid kruipen van een deelnemer van De Zonnebloem. Ze krijgt een beperkingspak aan: “Ik moet er niet aan denken dat het zó voelt als ik oud ben”
ARNHEM - Angelique Krüger wordt deze uitzending zelf verrast. In plaats van presenteren, moet zij in deze aflevering van Er kan zoveel meer zelf in de huid kruipen van een deelnemer van De Zonnebloem. Ze krijgt een beperkingspak aan: “Ik moet er niet aan denken dat het zó voelt als ik oud ben”
Op zondag 26 juni staat de 88-jarige Jan Lansink uit Lichtenvoorde centraal in Er kan zoveel meer. Hij lijdt aan de longziekte COPD en is slecht ter been. Buitenshuis gebruikt hij een rolstoel. Met presentatrice Angelique Krüger gaat hij duofietsen en bezoekt hij openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde. Tot haar grote verrassing krijgt Angelique in deze aflevering zélf het 15 kilo zware ‘beperkingspak’ aan. Dat pak simuleert lichamelijke beperkingen. Ook zit zij die dag in een rolstoel.

Tevredenheid

Meneer Lansink is weduwnaar en woont zelfstandig. Hij zit dagelijks op zijn hometrainer en hij houdt van de natuur. Deze humorvolle man doet graag mee aan Zonnebloemactiviteiten. Ook neemt hij deel aan aangepaste vakanties van de Zonnebloem. “Ik sta tevreden in het leven. Ook met wat ik heb. Want ik ben geen twintig meer. Ik heb een hekel aan klagen. Zo ben ik niet opgegroeid. Ik hoop honderd te worden.” Presentatrice Angelique Krüger ervaart in deze aflevering hoe het is zélf met beperking én in een rolstoel eropuit te gaan. “Ik vind het heel pittig. Ik heb onderschat wat ik vroeg van onze Bekende Gelderlanders. Morgen heb ik spierpijn, maar ik moet niet piepen”, vertelt Angelique.

Bekende Nederlanders

Aan de serie werken Bekende Nederlanders, veelal met Gelderse roots, mee. Chimène van Oosterhout (presentatrice), Krista Fleming (kickboxkampioen), Chris Tates (acteur), Erik van der Pol (Omroep Gelderland presentator), Frans Duijts (zanger), Hans Kazàn (illusionist), Harm Edens (presentator), Sander Janson (presentator) en Tim Coronel (autocoureur) gingen al een dag op stap met deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem. Deze week dus een andere Omroep Gelderland coryfee, Angelique Krüger uit Hengelo (Gld.)

Verder in deze uitzending:

Ilona Hendriks, vrijwilliger van Stichting Paardrijden Gehandicapten Oost Achterhoek.
“Deze stichting heeft als doelstelling het paard- en ponyrijden met gehandicapten in de regio Oost Achterhoek.Voorop staat daarbij het plezier van ruiters (en tegenwoordig ook menners) met een beperking. Daarnaast heeft het paardrijden en/of mennen belangrijke therapeutische effecten. Het rijden en mennen is immers goed voor conditie en lichaamshouding. Spieren die de ruiter met een beperking normaal niet gebruikt, worden door de bewegingen van het paard in werking gezet. Ook versterkt het paardrijden en mennen het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van ruiters en menners. Sociale vaardigheden worden versterkt door de integratie van mensen met en zonder beperking. Voor een groot deel van onze ruiters, is minimaal één op één begeleiding nodig. Een aantal ruiters krijgt zelfs twee- of drie op één begeleiding. Deze begeleiding wordt uitgevoerd door hiervoor geschoolde vrijwilligers, samen met en onder leiding van een gediplomeerde instructrice.”