Nieuws

KNVB is duidelijk: De Graafschap heeft geen poot om op te staan

Bert van Oostveen
Waar voetbalclub De Graafschap hoopt een extra plaats in de eredivisie na alle onzekerheid van de laatste periode, is de KNVB dat absoluut niet van plan. Bij Voetbal International (VI) laat de directeur betaald voetbal, Bert van Oostveen, weten dat hij geen plannen heeft om De Graafschap daarin te voorzien. © ANP
DOETINCHEM - Waar voetbalclub De Graafschap hoopt een extra plaats in de eredivisie na alle onzekerheid van de laatste periode, is de KNVB dat absoluut niet van plan. Bij Voetbal International (VI) laat de directeur betaald voetbal, Bert van Oostveen, weten dat hij geen plannen heeft om De Graafschap daarin te voorzien.
Commercieel directeur van De Graafschap, Martine Zuil, liet vanmorgen aan Omroep Gelderland weten dat ze graag met de KNVB in gesprek wil na alle onzekerheid voor de Doetinchemse club de laatste tijd. 'We willen horen wat hij ons te bieden heeft na alles wat ze ons de afgelopen weken hebben aangedaan. Want De Graafschap is aan het lijntje gehouden. We willen van Bert een oplossing horen. Dus vrijblijvend wordt het allerminst', klinkt Zuil strijdvaardig.
Van Oostveen: 'Ik heb ze uitgenodigd voor een kop koffie, omdat ik net als jullie lees dat er iets leeft. Dan wil ik dat graag van ze horen', zegt hij tegen VI. Maar hij laat ook weten dat de Superboeren niet hoeven te hopen op een tegemoetkoming.

'De Graafschap had onzekerheid kunnen voorkomen'

'Ik hoor verhalen over een negentiende plek in de Eredivisie. Ik zie daar geen juridische gronden voor. En een financiële tegemoetkoming, aangezien de club een maand tussen hoop en vrees heeft geleefd? Dat lijkt mij ook niet gegrond. Ze zijn gedegradeerd. De Graafschap had alle onzekerheid kunnen voorkomen. Ze hadden kunnen zeggen: wij zijn gedegradeerd. Dan hadden wij naar Cambuur Leeuwarden gebeld', aldus de directeur van de KNVB.
De directeur wil nog wel met de club in gesprek. 'Ik begrijp de emotie, daarom is het wel goed dat we van de week om tafel zitten.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!