Nieuws

Moeder van man fataal ongeval Zelhem: Minister moet wet aanpassen voor opname psychische patiënten

'Ik had hier voor gewaarschuwd. Hij zat al een week in een situatie die niet kon, in een flatje zonder iets. De minister moet er werk van maken en zorgen dat mensen zoals mijn zoon sneller kunnen worden opgenomen.' Dat zegt de moeder van Rémon W., de man die een dodelijk ongeval veroorzaakte in Zelhem. Hij heeft psychische problemen. © GinoPress
DREMPT - 'Ik had hier voor gewaarschuwd. Hij zat al een week in een situatie die niet kon, in een flatje zonder iets. De minister moet er werk van maken en zorgen dat mensen zoals mijn zoon sneller kunnen worden opgenomen.' Dat zegt de moeder van Rémon W., de man die een dodelijk ongeval veroorzaakte in Zelhem. Hij heeft psychische problemen.
Monique van der Sandt uit Drempt is de moeder van Rémon W. en voorzag problemen toen haar zoon op 9 juni werd vrijgelaten. Hij zat in voorarrest maar mocht zijn proces in vrijheid afwachten. Een kapitale fout, volgens haar.

Werk maken van wetswijziging

Zij wil dat de minister van justitie er nu voor zorgt dat mensen zoals Rémon sneller opgenomen kunnen worden. 'Ik ga daar zeker werk van maken', zegt ze tegen Omroep Gelderland. 
De zoon van Van der Sandt is psychisch niet stabiel. Het Openbaar Ministerie vroeg de rechter een dag voor het fatale ongeval hem op te laten nemen in een kliniek. Het ging helemaal mis, nu hij vrij was, ontdekte de reclassering bij wie hij zich moest melden. 

'Hij neemt anderen hierin mee'

Volgens de Gelderlander is de man psychiatrisch patiënt. Tegen de krant zei Van der Sandt: 'Dit had voorkomen kunnen worden. Ik heb het tegen zijn psychiater gezegd: er gaat iets ergs gebeuren als mijn zoon vrijkomt. En dan neemt hij daar anderen in mee'. 
Het jongetje dat overleed bij het ongeval zat in de auto met zijn 3-jarige zusje en zijn vader en moeder. Ze kwamen van de camping en gingen terug naar Stolwijk, waar het gezin vandaan komt.

Zie ook:  Justitie adviseerde man fataal ongeval Zelhem niet vrij te laten

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!