Nieuws

Commissaris van de Koning Cornielje per direct weg bij omstreden taptoe Arnhem

Commissaris van de Koning Clemens Cornielje stapt met onmiddellijke ingang uit het comité van aanbeveling van de militaire taptoe in Arnhem. © screenshot arnhemtattoo.com
ARNHEM - Commissaris van de Koning Clemens Cornielje stapt met onmiddellijke ingang uit het comité van aanbeveling van de militaire taptoe in Arnhem.
De Taptoe kwam in opspraak nadat vorige week de organisatoren van het evenement zijn opgepakt. Ze worden verdacht van oplichting. Het evenement, dat Arnhem Tattoo heet, zou van 6 tot en met 9 juli worden gehouden in Arnhem. De organisatie rekende op vele duizenden bezoekers. Maar de kans dat het doorgaat lijkt klein.

Kwaad daglicht

Commissaris van de Koning Clemens Cornielje was lid van het comité van aanbeveling omdat hij een taptoe in Arnhem van harte steunt. Een taptoe past in de traditie van Arnhem, aldus zijn woordvoerder. 'Maar de commissaris wil zijn naam niet verbinden aan een organisatie die in een kwaad daglicht is komen te staan', zegt de woordvoerder. 'Organisaties worden niet eerst doorgelicht, als de Commissaris van de Koning zijn naam eraan verbindt', aldus de woordvoerder. 'Er komen tientallen verzoeken binnen en dit is voor het eerst in jaren dat het fout gaat.'

Meer bobo's in comité

Oud-raadslid Harry Laheij uit Arnhem zegt desgevraagd dat hij drie weken geleden al uit het comité van aanbeveling is gestapt. Ook oud-generaal Peter van Uhm zit in dit comité. Van Uhm zegt niets te weten van het opstappen van Cornielje uit het comité.
In het comité van aanbeveling zitten mensen die de taptoe een warm hart toedragen. De organisatie mag dan de namen van de leden gebruiken om bijvoorbeeld sponsors te werven, of voor publiciteit te zorgen. De leden hebben geen actieve rol binnen de organisatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!