Half um Half-zanger klinkt als Bennie Jolink maar noemt Alie 'het slechtste Normaal-nummer'

ENSCHEDE - De Twentse rockers Half um Half waren niet blij met de Normaal-song "Alie" als inspiratiebron. Zanger Ruud Wissink, zijn stem lijkt opvallend veel op die van een jonge Bennie Jolink, had er nog net geen slapeloze nachten van. Toch is het de band gelukt het lied te gebruiken om met een goed nieuw nummer voor de Deurdonderen-cd te komen. In "Dan loaj mie stoan" zingt hij over een onbereikbare liefde: “En ik doo mien best um ow te vergetten, moar ik kan ow nich an de kaante zetten”. Nog net geen country&western, nou vooruit country&eastern dan, geen stevige rock, maar een ballad die je naar de strot grijpt.

Fragment nieuwe nummer Half um Half:

Half um Half uit Usselo mag zich met recht een boerenrockband noemen. De vijf mannen werken bijna allemaal op de trekker of graafmachine, dus weten waar ze over zingen. Ze spelen sinds een jaar of twee op festivals en in tenten in de regio na een chaotisch eerste optreden in een café in Boekelo. De band weet met hun eigen liedjes de gevoelige snaar van de plattelander te raken. Normaal blijft een grote inspiratiebron en er staan ook de nodige covers van de Achterhoekers op het repertoire van de Tukkers.

Klinkt als Bennie:

Jopie en de blokhut

Zanger-gitarist Ruud Wissink begon met vrienden in de blokhut bij de boerderij van zijn ouders na het overlijden van vriend Jopie die hem steeds had gestimuleerd om muziek te gaan maken. Over hun vriend schreef de band het aangrijpende nummer "Ie bunt er nig meer bi-j". Toen Half um Half wat serieuzer ging werd een varkenstal keurig geluidsdicht verbouwd tot mooie oefenruimte met bar. Ook hun grote droom is spelen op de Zwarte Cross, maar dan moet eerst die prachtige touringcar van de band weer worden gerestaureerd. Met het nummer “Rock & roll van aegn groond” maken ze heel duidelijk waar ze voor staan.

Bezetting: Ruud Wissink (zang) Bart Schottink (drums) Rick Bekkers (slaggitaar) Collin van den Dolder (bas) Wouter Brevink (sologitaar)

Deurdonderen vrijdag 18.20 uur Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhalingen) 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Deurdonderen
Deel dit artikel: