Wereldberoemd Amerikaans festival Burning Man strijkt neer in Kootwijk

KOOTWIJK - Op een terrein in Kootwijk wordt deze zomer voor het eerst de Nederlandse editie van Burning Man gehouden. Officieel verklapt de organisatie vlak van te voren waar de locatie is maar uit een vergunningaanvraag bij de gemeente Barneveld blijkt dat het gaat om een terrein in Kootwijk.

Op 2 juni is de vergunningaanvraag binnengekomen bij de gemeente Barneveld. 

'Het gaat om een besloten cultureel festival op privéterrein met maximaal 750 bezoekers, van wie 500 blijven slapen', zo staat in de vergunningaanvraag te lezen. 

Where the Sheep Sleep

Burning Man is een wereldberoemd evenement dat midden in de Amerikaanse woestijn in de staat Nevada wordt gehouden. Het festival wordt gebouwd door de deelnemers zelf. Er wordt geen gebruik gemaakt van geld, maar van geven. De Nederlandse editie heeft de naam 'Where the Sheep Sleep' en is van 29 tot en met 31 juli 2016.

Een samenvatting van hoe het er in 2015 aan toe ging in Nevada, USA

Tien principes

De oprichter van Burning Man schreef 10 principes voor Burning Man, zoals saamhorigheid, zelfexpressie en een stelsel waarin geven centraal staat.

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Barneveld Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: