Nieuws

Treinsurfende vlogger betuigt spijt met bloemetje, maar Veolia kent geen genade

NIJMEGEN - De vlogger Willem Vink is met een bloemetje naar het kantoor van vervoerder Veolia in Maastricht gegaan om zijn excuses aan te bieden. Het spijt hem dat hij samen met een vriend vanaf het station Nijmegen Heyendaal op het dak van een trein naar station Molenhoek is gereisd voor een internetfilmpje.
Vink is erg geschrokken van alle aandacht die er is voor zijn stunt. 'Ja mijn excuses, want er is heel veel ophef. Alle media, camera's, als je hier om je heen kijkt, je ziet hoeveel cameramensen hier staan. Ik had echt niet verwacht dat zoveel mensen zich hiermee zouden bemoeien', zei Vink tegen de toegestroomde pers.

Veolia is woest

Directeur Ben Dwars van Veolia heeft de bloemen in ontvangst genomen en heeft achter gesloten deuren een gesprek gehad met de vloggers. Eerder die dag had Veolia al laten weten dat ze juridische stappen onderneemt. 'Wij gaan aangifte doen vandaag, omdat wij vinden dat zoiets niet kan. Er worden wetten overschreden en wij gaan dit zowel civielrechtelijk als strafrechtelijk vervolgen', aldus Dwars.

Geen genade

Na afloop van het gesprek bleek Dwars weinig bevattelijk voor de excuses van de vloggers. 'We hebben een goed gesprek gehad. Ik heb de bloemen in ontvangst genomen en we gaan gewoon verder met de ingezette procedure.' Ook het ROC Nijmegen, waar de vloggers een opleiding volgen, onderneemt actie tegen de jongens. 'We gaan ze aanspreken op hun gedrag, wijzen op de mogelijke gevolgen en geven ze een extra opdracht mee waarmee ze hun medestudenten hierover ook kunnen voorlichten. Het maken van een film voor hun medestudenten waarin ze de negatieve gevolgen van hun stunt uiteenzetten', laat een woordvoerster van de school weten.

Nooit meer

Vlogger Vink benadrukt dat hij dit nooit meer zal doen. 'Het gaat echt om een eenmalige actie. Op mijn kanaal zie je dat ik wel vaker gekke dingen doe, maar dit op een trein ga ik echt nooit meer doen.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!