Naast Fraser ook Alfred Schreuder nadrukkelijk in de race bij Vitesse

ARNHEM - Binnen enkele dagen wordt duidelijk wie de nieuwe trainer van Vitesse wordt. Behalve Henk Fraser is ook Alfred Schreuder nadrukkelijk in de race. De voormalig assistent-coach van Vitesse kan ook zijn contract verlengen bij 1899 Hoffenheim.

De 43-jarige Schreuder, geboren in Barneveld, bevestigt dat hij in gesprek is met de Arnhemse club. Datzelfde deed maandag Fraser ook die openhartig aangaf dat hij graag naar Vitesse wil komen. Schreuder kan in Hoffenheim voor drie jaar bijtekenen als assistent-coach van de Duitse club. Hij heeft echter ook een clausule in zijn contract laten optekenen dat hij gratis kan vertrekken als Vitesse zich meldt. Dat is dus gebeurd.

Contract afkopen

In dat opzicht heeft Schreuder een voorsprong op zijn concurrent Fraser voor de vacante trainersfunctie in Arnhem. Een afkoopsom hoeft immers niet betaald te worden. De 49-jarige ADO-coach heeft nog een doorlopend contract. Vitesse is echter wel bereid dat af te kopen. Fraser wil, veel meer dan Schreuder uit Duitsland, graag vertrekken bij het onrustige ADO. De oud-Feyenoorder leeft in onmin met de clubleiding, vooral nu zijn staf grotendeels wordt ontmanteld.

Belangrijke gesprekken

Beide kandidaten voeren vandaag of morgen nog belangrijke gesprekken met Vitesse. Technisch directeur Mo Allach kent Fraser al jaren goed. Zij spraken in april al eens met elkaar over een eventuele functie bij Vitesse. Tegelijkertijd zijn Vitesse-werknemers als Marc van Hintum (hoofd-scout), de nieuwe assistent bij de beloften Theo Janssen en ook Edward Sturing weer veel meer vertrouwd met de persoon Alfred Schreuder.

De voetballer Janssen werkte met veel succes met Schreuder bij FC Twente, toen die daar vanaf juli 2009 assistent-coach werd. Van Hintum was technisch directeur bij Vitesse toen Schreuder in de zomer van 2009 zijn spelersloopbaan in Arnhem afsloot.

Zowel het kamp Schreuder als Fraser geeft aan dat de beslissing vrijwel zeker voor het weekend valt. Vitesse wil niet reageren.    

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Vitesse
Deel dit artikel: