Uitzending maandag 13 juni - aflevering 11

ARNHEM - Kijk maandagavond naar een nieuwe aflevering van Gemaakt in Gelderland met de volgende onderwerpen:

Cartonnagefabriek Brown
In Arnhem staat sinds 1915 Cartonnagefabriek Brown. Liesbeth Visser zwaait er momenteel de scepter en maakt kartonnen dozen in allerlei vormen en maten. Vaak worden haar producten bekleed met stof of worden de dozen bedrukt. Liesbeth laat Marlies Claasen zien hoe ze een herinner- en troostdoos maakt en laat zien hoe de techniek van het zeefdrukken in het werk gaat.

Mode van Mirte Engelhard
In het modekwartier van Arnhem heeft Mirte Engelhard een winkel en atelier waar ze kleding ontwerpt en maak. Ze leert Marlies de kunst van het ontwerpen volgens de moulagetechniek. Voor Marlies helemaal nieuw, maar het lukt haar de basis te leggen voor een mooie tuniek.

Familiebedrijf Ruinard
Deze week een portret van de hoverniersfamilie Ruinard in Randwijk. Bas en Mariël zijn al dertig jaar dag en nacht in het bedrijf aan het werk. En juist omdat ze in zowat alles elkaars tegenpolen zijn, zijn ze als team een groot succes. Maar goed is goed en eigenlijk willen ze over een jaartje of wat met pensioen. Zoon Frank gaat de zaak overnemen. En ook hij is een hovenier pur sang!

Meer over dit onderwerp:
Gemaakt in Gelderland 2016
Deel dit artikel: