Taliband: Deurdonderen-band met risicofactor 1 !

TOLDIJK - De vijf rockers van de Taliband uit Toldijk zijn vaklui op gebied van ontsporen. Een concert van deze Nedersaksische neanderthalers loopt meestal gierend uit de klauwen. Het publiek houdt dan ook eerbiedig afstand als de groep loos gaat. Van loslopende biggen tot en met een emotionele Tante Rikie, alles kan met een Taliband ! "Dialectrock met zelfspot" zeggen de heren die eigenlijk eerst vrienden zijn en dan pas bandmaatjes.

Maar het is niet alleen maar blind høken en brekken met de Taliband. Dinand, Tijn, Michel, Niels en Victor hechten waarde aan hun familie,vrienden en andere geliefden en voelen zich in de Achterhoek meer dan op hun gemak. Het kamikaze-gezelschap combineert rockklassiekers met eigen teksten in dialect. De groep die eigenlijk niet zoveel heeft met repeteren zorgt bij optredens altijd voor spektakel met risicofactor 1 ! 

En nu een "love-song" ?

Zanger Dinand jut zijn bandmaatjes en het publiek flink op en provoceren doen de Tali's ook graag. Bij een optreden in een café werden voor het nummer ‘Hoe vetter, hoe better’ zelfs biggen het podium op gehaald. De beesten scheten de boel onder en wisten gelukkig naar buiten te ontsnappen. Geruchten gaan dat de band toch echt ambities heeft en dat er serieus sprake is van gitaarles ! De boerenpunks storten zich in een nieuw avontuur en gaan een Taliband-tophit schrijven !!! Dat zou zomaar een tenenkrommend liefdesliedje kunnen worden, of toch niet ???

Vrijdag 10 juni vanaf 18.20 uur bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhalingen als u het aankunt)

Meer over dit onderwerp:
Deurdonderen
Deel dit artikel: