Nieuws

'Slapende terreurcel IS was in vluchtelingenkamp Nijmegen'

Een van de verdachten die opgepakt werden in Duitsland.
Leden van een slapende cel van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) waren in een Nijmeegs vluchtelingenkamp. Dat verklaarde een overgelopen jihadist in februari tegen de Franse politie, schrijft NRC. © Uli Deck /EPA
NIJMEGEN - Leden van een slapende cel van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) waren in een Nijmeegs vluchtelingenkamp. Dat verklaarde een overgelopen jihadist in februari tegen de Franse politie, schrijft NRC.
In totaal betrof het een groep van twintig mannen die verdeeld was tussen Nijmegen en Düsseldorf en klaarstond om aanslagen te plegen als de terreurgroep de opdracht gaf. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt een bericht hierover uit het Franse Le Monde tegenover NRC. Of het om Heumensoord ging, kan het OM niet zeggen. 

Aanhoudingen

Nadat de jihadist zijn verhaal deed, lichtten Franse autoriteiten Nederland en Duitsland in over de slapende cel. In Nederland werd nog niemand opgepakt, zegt het OM tegen het dagblad. In Duitsland werden vorige week drie Syriërs gearresteerd, waarschijnlijk in verband met deze cel. 
Hoe betrouwbaar de informatie van de man is en waarom hij naar de politie stapte, wordt nog uitgezocht, schrijft Le Monde. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!