Nieuws

Weer, asbest en de 'potfather' in In Gelderland Live

In Gelderland Live staat zondag in het teken van het extreme weer, asbest en wiet.
ARNHEM - In Gelderland Live staat zondag in het teken van het extreme weer, asbest en wiet.
Afgelopen week vielen er bakken met regen in onze provincie. Ondergelopen kelders, zwemmen in je straat, bussen die half verdwenen onder het water. De schade was enorm. We blikken met weerman Reinout van den Born van Meteo Group in Wageningen terug: is dit nu extreem of moeten we er maar aan wennen?
En asbest saneren moet makkelijker en goedkoper kunnen, blijkt uit een deze week verschenen rapport dat is uitgevoerd in opdracht van woningcorporatie Talis uit Nijmegen. Directeur Ronald Leushuis schuift aan, evenals Kamerlid Remco Dijkstra van de VVD.
En een ander rapport van deze week zegt dat experimenteren met legaal wiet kweken wel degelijk mag volgens internationale wetten! En daar is GroenLinks-raadslid Noel Vergunst van Nijmegen blij mee, terwijl de allereerste coffeeshophouder van Nederland, Wernard Bruining alias The Potfather, het liefst ziet dat het taboe er helemaal van af gaat.

Uitzending: zondag 5 juni om 11.00, herhalingen om 12.00, 13.00 en 16.25 uur. De presentatie is in handen van Annemieke Schakelaar.