Verkeersregelaar Doesburg heeft nog steeds last van ongeluk twee jaar geleden

DOESBURG - 'Ik vertrouw niemand meer in het verkeer.' Het is vrijwillig verkeersregelaar Bartho Engelsman uit Doesburg niet in de koude kleren gaan zitten. Twee jaar geleden werd hij overhoop gereden tijdens de intocht van de Avondvierdaagse in het stadje.

Het is een wonder dat de 46-jarige Doesburger bij het incident niet gewond raakte. Hij kwam op de motorkap terecht nadat de automobilist zijn stopteken negeerde en werd 350 meter meegesleurd. 

Ondanks dat hij geen lichamelijk letsel had is de impact op hem persoonlijk enorm. 'Het dreunt wel na, het heeft mijn privéleven behoorlijk beïnvloed, ook voor mijn partner en kinderen.'

Slachtofferhulp

Bartho heeft hulp gekregen van Slachtofferhulp. Zij hebben niet alleen veel gesprekken gevoerd, maar hem ook begeleid in de nog steeds voortslepende rechtszaak. De automobilist uit Apeldoorn blijft zich ook na een veroordeling in hoger beroep verzetten tegen zijn straf en gaat nu in cassatie.  

Bartho is al meer dan tien jaar vrijwillig verkeersregelaar, maar 2 jaar na het incident durft hij nu nog niet de weg op met het oranje hesje aan. Daarom zet hij zich nu volop in bij het bestuur van de organisatie. In de toekomst hoopt hij wel weer zijn oude werk op te pakken. 

Grote impact op andere vrijwilligers

Ook heeft het incident grote impact gehad op de andere vrijwillige verkeersregelaars in Doesburg. Berlinda Stijntjes coördineert de verkeersveiligheid bij de Avondvierdaagse in Doesburg: 'We merken wel dat we nog alerter zijn geworden.

'Je bent nog meer op je hoede als er iemand met een noodgang aan komt rijden. Meteen denk je, wat gaat er gebeuren.' Stijntjes heeft na het ongeval met Bartho overwogen te stoppen als verkeersregelaar. 'Maar dan is er geen Avondvierdaagse meer in Doesburg.'

 

 

Meer over dit onderwerp:
Doesburg
Deel dit artikel: