Verbouwing stadhuis Apeldoorn gaat 27,5 miljoen euro kosten

APELDOORN - Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn wil 27,5 miljoen euro investeren in de renovatie en herinrichting van het stadhuis.

In het collegeakkoord was al afgesproken dat het stadhuis gerenoveerd moet worden. Ondertussen is het programma van eisen voor de renovatie en herinrichting klaar. Uitvoering daarvan gaat 27,5 miljoen euro kosten.

Bijna 25 jaar oud

Het stadhuis van Apeldoorn is bijna 25 jaar oud en moet worden aangepast aan de eisen van de tijd. Om de toegankelijkheid te verbeteren moet de entree worden verbouwd.

Verder is veel apparatuur zoals bijvoorbeeld de centrale verwarming aan vervanging toe. De gemeente wil daarnaast van de gelegenheid gebruik maken om het gebouw duurzamer te maken.

'Sober en doelmatig'

Ook moeten de kantoren geschikt worden voor flexibele werkplaatsen. Bovendien moet het ervoor zorgen dat gemeenteambtenaren die nu nog ergens anders gehuisvest zijn, naar het stadhuis kunnen verhuizen.

Al die maatregelen moeten ervoor zorgen dat er onder meer op energie- en huisvestingskosten bespaard kan worden. In de woorden van wethouder Kruithof: 'Deze investering is sober en doelmatig.'

Op 16 juni moet de gemeenteraad met de plannen akkoord gaan. Daarna volgt de periode van ontwerp en bouw. Het is de bedoeling dat het stadhuis in 2020 gereed is.

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn
Deel dit artikel: