Nieuws

Festivals Music Meeting en Go Short vrezen voor voortbestaan

Muziekfestival Music Meeting en filmfestival Go Short vrezen voor hun voortbestaan. Dat schrijven ze in een brandbrief aan de provincie Gelderland. © Wiki Commons
ARNHEM - Muziekfestival Music Meeting en filmfestival Go Short vrezen voor hun voortbestaan. Dat schrijven ze in een brandbrief aan de provincie Gelderland.
Beide festivals maakten de afgelopen jaren deel uit van wat volgens de provincie de basis van de Gelderse cultuur is. Die organisaties, waaronder ook bijvoorbeeld Toneelgroep Oostpool valt, krijgen elk jaar een vast bedrag.

Wal en Schip

Maar dat is volgens de nieuwe plannen van de provincie Gelderland niet meer zo. Music Meeting en Go Short krijgen volgend jaar nog wel geld, maar of dat het jaar erna ook zo is, is maar de vraag. Daarvoor moet elk jaar een nieuwe aanvraag worden ingediend. Daarmee verdwijnt de continuïteit en dreigen Go Short en Music Meeting tussen wal en schip te vallen, stellen de organisaties.

'Kwaliteitsfestivals alleen nog in Randstad'

En dat vinden Music Meeting en Go short onbegrijpelijk. 'Deze festivals (...) hebben een unieke, landelijke status en een internationale reputatie en verdienen daarom een basisplaats', staat in de brief. 'Is er straks alleen nog plaats voor internationale kwaliteitsfestivals in de Randstad? Laat dat niet gebeuren. Koester de Gelderse parels.'
Provinciale Staten besluiten in juni over de cultuurplannen.