Bestaan er nog echte meidenrockbands of moeten vrouwen rock toch echt aan mannen overlaten ?

ARNHEM - De Boerenrockies, vijf stoere rockmeiden, zijn vrijdag hoofdrolspeelsters in de vierde aflevering van Deurdonderen van Omroep Gelderland. Maar hoeveel meidenrockbands kent u eigenlijk ? En dan bedoelen we niet Luv' of Dolly Dots en Nederlandse klonen van de Spice Girls, maar een groep die niet alleen zingt maar ook de instrumenten bespeelt en eigen nummers componeert. De redactie van Deurdonderen wil het graag van u weten !

Welke 'all girl bands' kunnen onze Boerenrockies tot voorbeeld dienen ? En worden vrouwenbands nog steeds niet voor vol aangezien ? Goh, wat leuk die meiden, maar echte rockmuziek is toch mannenwerk ? In de alternatieve muziekscene zijn er nog wel wat meidenbands te vinden en natuurlijk was er in de vrijgevochten punkperiode veel ruimte voor 'women in rock'. Maar hoe staat het er nu voor, moeten we het nog steeds doen met The Bangles en The GoGo's als voorbeelden of kunt u ons een nieuwe topband in wording melden ?

Bad Candy niet lang houdbaar

De geruchtmakende band Rockbitch toerde eind jaren '90 door Gelderland maar was niet overal welkom. Vraag blijft of de dames echt goede muziek maakten of alleen wilden shockeren. Golden Earring-zanger Barry Hay deed in 2003 een poging met de band Bad Candy met onder andere de Arnhemse zangeres Chantal van Brummelen en Ryanne van Dorst, tegenwoordig bekend als Elle Bandita. De groep kreeg een eigen soapserie op Nickelodeon maar hield het na 3 jaar voor gezien. De dames vieren nu ergens anders muzikale en andere successen. Een band die momenteel lekker deurdondert is het Zweedse Thundermother, en u raadt het al: 'metal-girls' !

Hieronder een lijstje met all girl bands, laat ons weten wie daar zeker nog bijhoren !!! deurdonderen@gld.nl

NIET TE MISSEN MEIDENBANDS:

The Bangles

The Runaways

The GoGo's

Bananarama

Girlschool

The Slits

Bad Candy 

Pussy Riot

The Donna's

Dixie Chicks

L7

Fanny

 

 

Meer over dit onderwerp:
Deurdonderen
Deel dit artikel: