Nieuws

Uitzending zondag 5 juni: Hans Kazan

Hans Kazan zegt vandaag in Er kan zoveel meer: “Wat veel mensen niet weten is dat wij een gehandicapte dochter hebben gehad”. In de achtste aflevering van Er kan zoveel meer gaat Hans Kazan op pad met De Zonnebloem en ervaart hij zelf hoe het is om een handicap te hebben.
ARNHEM - Hans Kazan zegt vandaag in Er kan zoveel meer: “Wat veel mensen niet weten is dat wij een gehandicapte dochter hebben gehad”. In de achtste aflevering van Er kan zoveel meer gaat Hans Kazan op pad met De Zonnebloem en ervaart hij zelf hoe het is om een handicap te hebben.
“Hoe zou jij het vinden om niet als vrijwilliger met mij mee te gaan, maar voor één dag mijn handicap over te nemen?”  Die vraag krijgen twaalf bekende Nederlanders (veelal met Gelderse roots) in de nieuwe tv-serie ‘Er kan zoveel meer’ bij Omroep Gelderland.In deze aflevering brengt Hans Kazan een bezoek aan Jan en Ada Bloemendaal uit Hengelo,  tijdens hun verblijf in ’T Kaempke’, in de Lutte. Jan heeft de spierziekte ALS en is afhankelijk van zorg. Dankzij de inzet van vrijwilligers van ‘De Zonnebloem’ kunnen Jan en Ada onbezorgd van hun vakantie genieten. Hans Kazan is uitgenodigd om een dag te helpen als vrijwilliger maar bij aankomst blijkt dat dit verhaal iets anders in elkaar te steken. Hans zal deze dag zelf gaan ervaren hoe het is om met een handicap om te gaan en is duidelijk onder de indruk. Openhartig vertelt hij over het verlies van hun eerste kindje dat met een handicap geboren werd geboren en jong overleed.

Beperkingspak en rolstoel

Om die beleving zo realistisch mogelijk te maken, worden de BN’ers voorzien van een ‘beperkingspak’. Dat vermindert de mobiliteit, het gehoor en/of het zichtvermogen. Ook nemen zij de hele dag plaats in een rolstoel.  Eenmaal voorzien van deze handicaps nemen zij deel aan een dagactiviteit van Nationale Vereniging de Zonnebloem. Onder persoonlijke begeleiding van een vrijwilliger en een Zonnebloemdeelnemer met een vergelijkbare lichamelijke beperking, beleven de bekende Nederlanders deze dag beleven.

Verder in deze uitzending:

Vrijwilliger Petra Lesterade van Stichting Opvang Noach 
Stichting Opvang Noach is een opvangcentrum dat hulp biedt aan in het wild levende inheemse dieren.  De dieren worden na verzorging en of revalidatie weer vrijgelaten in de natuur.  http://www.opvangnoach.nl  
Zondag 5 juni
Uitzending om 18.20 uur (daarna elk uur herhaald)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!