Natte broek bij wildplassen tijdens Nijmeegse Vierdaagsefeesten

NIJMEGEN - De organisatie van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen gaat de strijd aan met wildplassers. Wie tijdens de feesten in het openbaar urineert, loopt kans op een natte broek.

In het centrum wordt op twee plaatsen een onzichtbare coating op muren aangebracht, meldt Teddy Vrijmoet, de directeur van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Die coating zorgt ervoor dat urine terugspettert.

Alweer een maatregel tegen urinestank

Wildplassen tijdens de Vierdaagsefeesten is al jaren een grote bron van ergernis voor bewoners van de Nijmeegse binnenstad. Zij hebben dagelijks de handen vol aan het verwijderen van de urine aan hun gevels en in de portieken. Ook bezoekers geven aan zich aan de urinestank te ergeren. De coating zou een nieuw middel in de strijd zijn. 'Het middel bestaat al langer, maar is nu sterk verbeterd. De muren blijven ademen, maar de coating is wel waterafstotend', aldus Vrijmoet.

Jaren geleden zette de gemeente Nijmegen voor het eerst een speciale bacterie in tegen de overlast. Die moest de urine afbreken en de stank neutraliseren. Ook moest de bacterie het voeg- en metselwerk van de gebouwen beschermen tegen de urinestroom. Die bacterie wordt ook nog steeds toegepast, maar is volgens Vrijmoet niet overal te gebruiken.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
4Daagse Nieuws 2016 Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: