Boudewijn de Groot onthult eigen zaal in Druten

DRUTEN - Zanger Boudewijn de Groot heeft in Druten zondagavond een wand onthuld in de nieuwe Boudewijn de Grootzaal in Cultureel Centrum d'n Bogerd. Op de wand is een deel van de tekst van het lied 'Het land van Maas en Waal' te lezen.

Het idee voor de wand is van Gerard Worm, Sjef van Elk en Niels Gijsbers. Boudewijn de Groot en zijn manager en echtgenote Anja Bak vonden het een goed idee gaven alle medewerking. 

Het 70 man sterke Maas en Waals Mannenkoor verzorgt samen met een groot aantal Maas en Waalse muzikanten de muzikale omlijsting van de avond in Druten. Ook de fanfare Eendracht uit Afferden en regionaal voorleeskampioen Marit van Kampen van de Mariaschool uit Boven-Leeuwen doen aan de avond in Cultureel Centrum d'n Bogerd mee.

Ter gelegenheid van de onthulling zong Boudewijn de Groot nog één keer het lied Het Land van Maas en Waal. De zanger wil het eigenlijk niet meer zingen, maar maakte voor de gelegenheid een uitzondering. De burgemeester van de vijf gemeenten Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten en West Maas en Waal hebben De Groot tot Ere-ambassadeur van Het land van Maas en Waal benoemd.

Meer over dit onderwerp:
Druten
Deel dit artikel: