Vrouw Maarten Tjallingii: mooi einde van zijn carrière

TORINO - Arnhemmer Maarten Tjallingii reed in de Giro d'Italia zijn laatste grote koers. Een prachtig einde van zijn loopbaan, weet zijn vrouw Petra Hofs.

'Hij kon zich geen mooier einde van zijn carrière wensen dan te mogen starten in zijn eigen provincie', vertelt Hofs.

Zo startte de tweede etappe van de Giro in zijn woonplaats. 'Dat prachtige evenement in Arnhem. Al die duizenden mensen die hem hebben aangemoedigd en zijn naam scandeerden', kijkt zijn vrouw terug.

De afgelopen weken zag Hofs haar man nauwelijks. 'Gisteravond een kwartiertje. We hebben pizza gegeten op een terrasje.'

Binnenkort stopt Tjallingii met wielrennen. 'Ik kijk er wel naar uit. Samen met zijn vieren op vakantie en andere leuke dingen doen die niet konden', zegt ze.

Ook de organisatie van de Giro in Gelderland is vertegenwoordigd bij de finish in Italië. De drie verantwoordelijk wethouders van Arnhem (Elfrink), Apeldoorn (Stukker) en Nijmegen (Van Hees) zijn samen met gedeputeerde Jan Markink en directeur van de Giro Gelderland, Simone Richardson door de organisatie uitgenodigd. 'Natuurlijk hebben we het ook na Gelderland gevolgd. Het blijft natuurlijk een beetje een Gelderse Giro', legt Richardson uit. 'En dan is het hartstikke leuk om ook bij de laatste etappe aanwezig te zijn.'

Na drie weken wielergeweld hebben we naast een roze toch ook wel een oranje Giro gezien. 'Met Dumoulin en Kruijswijk in het roze, Tjallingii die in Gelderland in de bergtrui wint. Het is een mooie koers geweest', aldus Richardson.

Bekijk hier de beelden die de politie tijdens de Giro in Gelderland maakte, vanaf de motor en vanuit de helikopter: 

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Giro Sport
Deel dit artikel: