Nieuws

Angst voor rellen: Promotiewedstrijd tussen DOVO Veenendaal en VVOG Harderwijk afgelast

VEENENDAAL - De wedstrijd DOVO uit Veenendaal - VVOG uit Harderwijk gaat komende zaterdag niet door in Veenendaal. Burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal besloot daartoe, meldt de Veenendaalse voetbalclub op haar website. Volgens Kolff zijn er sterke signalen dat 'landelijk harde kern-supporters van rivaliserende betaalde voetbalclubs de wedstrijd zouden aangrijpen om tot een confrontatie te komen.'
De burgemeester licht zijn besluit toe: 'Vanmiddag heb ik besloten dat de promotiewedstrijd DOVO - VVOG die aanstaande zaterdag gespeeld zou worden op het complex van DOVO op sportpark Panhuis, geen doorgang kan vinden. Er zijn sterke signalen dat landelijk harde kern-supporters van rivaliserende betaalde voetbalclubs de wedstrijd aangrijpen om tot een confrontatie te komen. Het sportcomplex Panhuis is daarop niet toegerust.'

Volstrekt onverantwoord

Het is volstrekt onverantwoord om de wedstrijd door te laten gaan, stelt hij op de website van de DOVO . 'Hoe treurig dat ook is.' Er is ook geen alternatieve plek gevonden om de wedstrijd te spelen.
De afgelaste wedstrijd zou de tweede en beslissende match zijn die draait om promotie naar een plaats in de Derde Divisie. In een voorbeschouwing op de wedstrijd van de Harderwijkse voetbalclub VVOG werd nog uitgezien naar een wedstrijd die 'bol zal staan van de spanning.' In overleg met de KNVB wordt er gezocht naar oplossingen.

Later ingehaald

Volgens de KNVB wordt de wedstrijd op een later tijdstip ingehaald. 'Een datum wordt in samenspraak met de gemeente en beide clubs bepaald', laat een woordvoerder van de voetbalbond weten.

Oerwoudgeluiden

VVOG uit Harderwijk kwam eerder in het nieuws nadat aanvaller Pernelly Biya in de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys werd geconfronteerd met oerwoudgeluiden. De assistent-trainer van VVOG vond dat de scheidsrechter in moest grijpen. Hij kreeg echter de rode kaart. Daarna besloot VVOG, gevolgd door de spelers van Harkemase Boys, van het veld te stappen. Later werd een spandoek tegen discriminatie en racisme omhoog gehouden voorafgaand tegen een wedstrijd tegen ACV uit Assen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!