Nieuws

Waar is toch mijn caravan? Onderaan het talud in Elburg!

Archieffoto
De meesten van ons zijn weleens wat kwijt. Maar een vrouw van 78 maakte het woensdag wel heel bont; ze was onderweg vanaf de camping in Elburg haar caravan verloren.
ELBURG - De meesten van ons zijn weleens wat kwijt. Maar een vrouw van 78 maakte het woensdag wel heel bont; ze was onderweg vanaf de camping in Elburg haar caravan verloren.
De inwoonster van Hoorn was eerder op de dag vertrokken vanaf camping Old Putten. Op weg naar huis kwam ze erachter dat de caravan niet meer achter haar auto hing.
Omdat ze niet wist waar het vakantiehuisje op wielen was losgeschoten, besloot ze terug te gaan naar Elburg en daar om hulp te vragen. Beheerder Henk Gejas zag haar weer de parkeerplaats van de camping op rijden. 'Toen ze uitstapte zag ze er heel verhit uit', blikt hij terug. 

'Ik wilde in schaterlachen uitbarsten'

De vrouw riep dat ze haar caravan kwijt was. Waarop Gejas antwoordde: 'Hoezo kwijt?' Hij had haar namelijk mét caravan zien vertrekken. 'Ik wilde eigenlijk in schaterlachen uitbarsten, maar dat doe je natuurlijk niet op zo'n moment', vervolgt de beheerder zijn verhaal.
Luister hier het volledige radio-interview met beheerder Gejas terug:
Gejas stelde de vrouw gerust en ging daarna samen met haar op onderzoek. 'We rijden de route zoals jij die hebt gereden en dan kijken we wel of we hem zien staan of liggen', sprak hij tegen de 78-jarige.
Dus reden de twee helemaal naar Lelystad en ook weer terug. Ondertussen hadden ze de politie en Rijkswaterstaat gebeld, maar die bleken geen melding te hebben gehad.

Onderaan het talud

Inmiddels waren de twee alweer bijna bij Elburg toen Gejas plotseling de caravan zag staan bij een brug. 'Hij is daar achter de auto weggehobbeld, de linkerbaan overgeschoten en vervolgens het talud afgereden', legt de beheerder uit.
Volgens hem is het een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd, omdat het een vreselijk druk kruispunt is.
De caravan had het er ook goed vanaf gebracht. 'Alleen de voorkant was een beetje beschadigd', lacht Gejas.

Koffie om tot rust te komen

De beheerder is daarna eerst met de eigenaresse een kopje koffie gaan drinken. 'Om tot rust te komen.' Later hebben ze de caravan naar de dealer gebracht om hem te laten repareren.
De vrouw uit Hoorn kon nog diezelfde dag haar weg vervolgen. 'Om half 5 's middags is ze rustig naar huis gereden', besluit Gejas zijn verhaal. Hij gaat ervan uit dat ze veilig is aangekomen. 'Anders had ik het wel gehoord.'