Nieuws

Raad Zevenaar stemt in met overnachtingshaven Giesbeek in 'Westlob'

De andere variant, de Zuidlob - Foto Omroep Gelderland
Giesbeek krijgt een overnachtingshaven voor binnenvaartschepen in de Westlob. De gemeenteraad van Zevenaar heeft net als Rijkswaterstaat gekozen voor deze locatie. Inwoners van Giesbeek zijn blij met de keuze voor de Westlob.
GIESBEEK - Giesbeek krijgt een overnachtingshaven voor binnenvaartschepen in de Westlob. De gemeenteraad van Zevenaar heeft net als Rijkswaterstaat gekozen voor deze locatie. Inwoners van Giesbeek zijn blij met de keuze voor de Westlob.
De haven is volgens Rijkswaterstaat nodig omdat er langs de IJssel nu nog te weinig overnachtingsplekken zijn voor schippers. Bewoners vreesden in eerste instantie voor overnachtingsplekken in de Zuidlob, nu nog een stukje natuurgebied. Ze waren daarnaast ook bang voor geluidsoverlast. 

Minder ligplaatsen

De gemeenteraad van Zevenaar heeft in het besluit wel gevraagd of de minister nog eens goed wil kijken naar het aantal overnachtingsplekken dat in de haven moet komen. De bedoeling is vier steigers en 23 ligplaatsen, maar de raad hoopt op een faseerde aanleg zodat gekeken kan worden of dit aantal ook echt nodig is. 
De overnachtingshaven in Giesbeek moet in 2020 klaar zijn.