Lintelo steunt Armeens gezin dat wegmoet met spandoeken en vlaggetjes

AALTEN - Heel Lintelo steunt het Armeense gezin Galstian. Het gezin woont in het buurtschap bij Aalten, maar moet misschien het land verlaten. Dinsdagavond is een motie aangenomen in de raad van Aalten om het gezin hier te houden.

Tientallen kinderen en ouders waren bij de raadsvergadering aanwezig. Met spandoeken, borden en oranje en rood-wit-blauwe vlaggetjes lieten ze de raadsleden zien dat het gezin hier moet blijven.

'Ik speel heel vaak met de kinderen', zegt Wiebe, een vriendje. 'Geen voetbal, want dat vinden ze niet zo leuk.' Ook andere kinderen spelen vaak met de twee kinderen Marat van 8 en Marta van 6.

Een ouder zegt: 'We proberen aan de kinderen uit te leggen wat dit betekent, maar dat is heel erg moeilijk, wij kunnen het ook niet begrijpen.'

'Ik ben bereid om heel ver te gaan'

Burgemeester Berghoef gaat nu naar Den Haag met de opdracht om er alles aan te doen om het gezin in Nederland te houden. 'Ik ben bereid om daarvoor heel ver te gaan en dat weet u als u mij een beetje kent', zei hij tijdens de vergadering.

De lokale fracties van de VVD en het CDA gaven tijdens de raadsvergadering aan de burgemeester eventueel te helpen in Den Haag.

Het kinderpardon voor het gezin is afgewezen. Nu wordt geprobeerd de familie Galstian op humanitaire gronden in Nederland te houden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Aalten Nieuws
Deel dit artikel: