Armeense kinderen Lintelo gekweld door onzekerheid: mogen we blijven?

AALTEN - De kinderen van het Armeense gezin Galstian in Lintelo worden gekweld door onzekerheid. Marat (8) en Marta (6) zijn in Nederland geboren, maar het is nog steeds onduidelijk of ze in Nederland mogen blijven.

'Vooral Marat heeft heel veel last van onzekerheid. Het zich ongewenst voelen knaagt aan hem', vertelt Mieke Hebbink, directrice van De Klimop. Dat is de school waar beide kinderen op zitten.

Mieke Hebbink over het gezin Galstian uit Lintelo:

'Toen het in de klas ging over het schoolreisje, zei hij: ik weet niet of we dan hier nog mogen zijn. Dat is schrijnend', vindt Hebbink.

Dinsdagavond wordt een motie ingediend in de gemeenteraad van Aalten om het gezin in Nederland te houden. Alle fracties zijn voor.

'De raad gaat daar niet over, maar geweldig dat ze het gezin ondersteunen', stelt Hebbink.

Het kinderpardon voor het gezin is afgewezen. Nu wordt geprobeerd de familie Galstian op humanitaire gronden in Nederland te houden.

Hebbink: 'Het duurt allemaal eindeloos lang. Het gaat van de ene onzekerheid in de andere onzekerheid. En de kinderen gaan zich dat steeds meer realiseren.'

De familie Galstian is sinds 2007 in Nederland.

Vorig jaar zomer zijn er in de gemeente Aalten 1800 handtekeningen opgehaald om het gezin in Nederland te houden.

In december werd duidelijk dat het gezin voorlopig mocht blijven, omdat de IND een nieuwe asielaanvraag in behandeling had genomen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Aalten Asielzoekers Nieuws
Deel dit artikel: