André Manuel, the Voice achter Deurdonderen

DIEPENHEIM - Cabaretier en muzikant André Manuel is wekelijks te horen op Omroep Gelderland. De Diepenheimer leent zijn markante stemgeluid aan de TV-serie Deurdonderen van Omroep Gelderland en RTV Oost. Manuels voice-over in Twents met een snufje Achterhoeks geeft de uitzendingen meer body & feeling, sorry, meer 'lief en gevuul'.

Zelf schrijft en zingt André Manuel ook graag in dialect in zijn band Dancing Dollekamp en kennen we hem natuurlijk nog als paardenhandelaar Jens van Bentheim uit de TV-serie "Van Jonge Leu en Oale Groond". Eind juni komt de cabaretier met een nieuwe Dollekamp-cd trouwens.  

In de tweede aflevering van Deurdonderen gaat de cabaretier helemaal los. De band Dokter Watjes maakt warme gevoelens los bij André, hij klinkt nog net niet als de peetvader van de groep. Is ook niet zo gek want Dokter Watjes komt uit Hengevelde en dat is 'bi-j mie om de hooke' zou hij kunnen zeggen. Dat Manuel razend enthousiast is over de Hengeveldse muzikanten is ook om een andere reden niet zo gek. De heren timmeren nog maar kort aan de weg maar tonen vanaf het prille begin lef en experimenteer-drift. Dokter Watjes 'geet ut nog wiet brengen' oftewel die landelijke doorbraak is een kwestie van tijd. 

Het eerste album ‘Concessies’ kwam in maart uit en toont de veelzijdigheid van de Hengeveldse rockers. Met titels als “Ik krieg oe nog wa” en “Slechte leu” bewijzen ze dat streektaal en goeie rockmuziek ook na Normaal nog steeds prima samengaan. En dat Dokter Watjes de praktijk op volle toeren laat draaien geeft aan dat de mannen lol hebben in het optreden. Van kroeg tot kermis en van platenzaak tot festival. Dus voelt u zich wat slapjes maak dan een afspraak met Dokter Watjes !


 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Deurdonderen Nieuws
Deel dit artikel: