AGOVV-clubicoon Sietze de Vries overleden

APELDOORN - Voormalig AGOVV-spits Sietze de Vries is maandag op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek.

Hij gold als één van de beste spelers uit de historie van de Apeldoornse club. In de jaren vijftig scoorde hij aan de lopende band voor AGOVV en later kwam hij ook nog uit voor onder meer Alkmaar'54 en DOS uit Utrecht.

De Vries stond na zijn carrière ook bekend als één van de meest kritische volgers van de club. Het stemgeluid van de clubicoon bulderde regelmatig over Sportpark Berg en Bos als hem iets niet beviel. "Hé, heb je de dozen nog om je schoenen zitten?" of "Die jongen speelt met de luiken dicht." In 2012 werd een tribune vernoemd naar de voormalige topscorer.

De Vries was enorm aangeslagen door het faillissement van de profclub begin 2013. Hij stelde toen zijn eigen barkruk uit de kantine veilig voor de curator daarmee aan de haal kon gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Agovv Apeldoorn Betaald voetbal Nieuws
Deel dit artikel: