Uitzending maandag 23 mei - aflevering 8

ARNHEM - Kijk maandagavond naar een nieuwe aflevering van Gemaakt in Gelderland met de volgende onderwerpen:

Pindakaas uit Doetinchem
Intersnack in Doetinchem is een bedrijf dat noten en pinda’s verwerkt. Marlies Claasen krijgt in een rondleiding door de fabriek te zien hoe pindakaas nou eigenlijk wordt gemaakt en is verrast door de vele verschillende recepten die er zijn om dit broodbeleg te maken. Enne Marlies eet graag boterhammen met pindakaas en komkommer…..

Klompen uit De Heurne
Klompenmakerij Krajenbrink in De Heurne bestaat al sinds 1891. Het ambachtelijke bedrijf is opgericht door de overgrootvader van de huidige directeur Henk Krajenbrink. In de 19de eeuw gaan er gemiddeld zo’n vijf paar klompen per week de deur uit, want helemaal met de hand een klomp maken dat valt niet mee. Nu worden er zo’n 1000 paar klompen per week gemaakt.

Appels en peren uit de Betuwe
Gebroeders van Haarlem en Zonen is een groot familiebedrijf met 105 hectare grond waarop appels en peren worden gekweekt. Bovendien zijn er veel familieleden in de zaak aan het werk. Alle familieleden die willen krijgen de kans om een graantje mee te pikken, maar dan moeten ze het wel echt willen en gemotiveerd zijn!

Meer over dit onderwerp:
Gemaakt in Gelderland 2016
Deel dit artikel: