Nieuws

Raad van State: Outlet Zevenaar mag er komen

ZEVENAAR - Het Outlet Center aan de A12 bij Zevenaar mag gebouwd worden. Alle bezwaren zijn door de Raad van State van tafel geveegd.
Het Outlet Center aan de A12 bij Zevenaar is een initiatief van het bedrijf Stable International. Het plan beslaat een oppervlakte van 15.000 vierkante meter met 80 winkels en 1600 parkeerplaatsen.

Veertien bezwaren

In totaal waren er veertien bezwaarmakers tegen de plannen. Daaronder bevonden zich ondernemers uit Zevenaar en uit omliggende steden als Arnhem en Doetinchem. Maar ook de gemeenten Doetinchem en Emmerich. Ook de provincie Gelderland is tegen. De bezwaarmakers zijn bang voor leegstand. Daarnaast zou het plan in strijd zijn met het bestemmingsplan van de provincie en is de angst voor verkeersoverlast groot.
Een animatiefilm van Zevenaar Fashion Outlet:

Zorgen bij Provincie Gelderland

De Raad van State zegt dat niet is aangetoond dat de komst van het Outlet Center zorgt voor leegstand. Dat stelt ook de gemeente Zevenaar. 'De toekomst zal het leren. Ik kan alleen maar hopen dat de gemeente Zevenaar en de Raad van State gelijk krijgen’, aldus Gelders gedeputeerde Josan Meijers.
De Provincie Gelderland maakt zich zorgen. Meijers: ‘Een Outlet Center zorgt voor nog meer vierkante meters winkeloppervlak in een regio waar we al een overschot aan lege winkelruimte hebben. En de vraag naar winkelruimte neemt af, doordat we steeds meer gaan winkelen op internet, maar ook omdat er slimmer wordt geproduceerd en er minder overschotten ontstaan. Daarom vinden wij het niet verstandig nu een heel nieuw outletwinkelcentrum toe te voegen aan de rand van de stad.’
Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen hoger beroep mogelijk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!