Derde elftal Dierensche Boys draagt titel op aan overleden aanvoerder en doelman

DIEREN - Het derde voetbalelftal van Dierensche Boys beleefde tweede pinksterdag een emotionele dag. De ploeg werd kampioen door een zege van 6-0 op Keijenburgse Boys 4. De titel kwam tot stand zonder de vaste keeper en aanvoerder.

Berry Tacke stierf vlak voor het begin van de competitie plotseling aan een hartstilstand. De bevelvoerder bij de brandweer in Dieren werd slechts 48 jaar.

De spelers van het team droegen het kampioenschap maandag aan hem op. Bij de kampioenswedstrijd waren de vrouw van Tacke, zijn schoonouders en zijn drie zoons aanwezig.

Zoon scoorde twee keer in titelduel

Zoon Youri deed mee aan de wedstrijd en maakte twee doelpunten. 'We hebben Youri de laatste wedstrijden van het seizoen er bewust bijgehaald', zegt derdeteamspeler en bestuurslid bij de club Jeremy Reichert.

'Berry en ik zaten samen in het bestuur. We hebben ook een juniorenteam dat we leidden kampioen zien worden. Berry was onze nummer 1 en zijn dood raakte ons diep', zegt Reichert. 'Berry was een fijne vent. Het hele jaar verliep in een soort roes voor mij.' 

Overleden Tacke deed veel voor de club

Tacke was verder grensrechter van het eerste elftal, verrichtte kantinediensten, haalde oud papier op voor de vereniging en organiseerde onder meer de bingo en de familiedag.

Reichert laat weten andere teams erkentelijk te zijn voor het uitlenen van hun doelverdedigers. 'We hebben behoorlijk moeten schuiven, want een keeper vervang je niet zomaar. En Berry al helemaal niet.'

 

Deel dit artikel: