Max Verstappen wint, dus de hele avond gratis bier in café in Harderwijk

HARDERWIJK - 'Als Max een podiumplaats haalt, schenken wij de hele avond gratis Heineken-bier!' Deze tekst verscheen zaterdagavond op de Facebook-pagina van café De Boterlap in Harderwijk. En belofte maakt schuld. Max Verstappen won zondag voor het eerst in zijn carrière een Grand Prix in de Formule 1.

'Iedereen is welkom om bij ons een biertje te komen drinken. En daar hoeft écht niet voor worden betaald', bevestigt barman Sjors. 'Er staat hier nu een mannetje of 100, 150 binnen. En ik ben bang dat het er nog wel wat meer gaan worden. Maar dat is geen probleem: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. We gaan lekker tappen, vanavond.'

Historische overwinning

De zege van Verstappen maakt in heel Nederland veel los. Het is voor de eerste keer in de historie van de Formule 1 dat een Nederlandse coureur een Grand Prix wint. In Harderwijk wordt dat dus met veel (gratis) bier gevierd. Barman Sjors: 'Het wordt een drukke avond. Ik wens mezelf heel veel succes de komende uren. En mijn collega's natuurlijk ook.'

Druk werd het inderdaad. Er waren zondag op een bepaald moment ruim 350 mensen in het café om te proosten op het succes van Verstappen.

De raceoverwinning van Verstappen werd eerder die dag met spanning gevolg door raceliefhebbers in de kantine van de kartbaan in Nijmegen: 

Meer over dit onderwerp:
Harderwijk Sport
Deel dit artikel: