Nieuws

Wat is er dit pinksterweekend te doen in de mooiste provincie van Nederland?

Kasteel Cannenburch in Vaassen
Na een zomerse week is het dit pinksterweekend een stuk kouder. Als u er dit weekend toch even uit wilt, maar u heeft geen idee of er wat leuks te beleven valt in onze mooie provincie. Omroep Gelderland helpt u een handje. De leukste uitgaanstips op een rij.
ARNHEM - Na een zomerse week is het dit pinksterweekend een stuk kouder. Als u er dit weekend toch even uit wilt, maar u heeft geen idee of er wat leuks te beleven valt in onze mooie provincie. Omroep Gelderland helpt u een handje. De leukste uitgaanstips op een rij.

Pure Pinksterfair Vaassen

Op kasteel Cannenburch in Vaassen wordt zondag en maandag de Pure Pinksterfair gehouden. Puur is het thema van de fair met ruim 100 stands met woonaccessoires, brocante, sieraden, kleding en lekkernijen, omlijst door muziek. Zondag maakt Omroep Gelderland tv-opnames. Zondag is het kasteel toegankelijk van 10.00 tot 19.00 uur en maandag van 10.00 tot 17.00 uur.

Pinksterfeesten in Lienden

Muziekvereniging Amicitia houdt op zaterdag en maandag voor de 63e keer de Pinksterfeesten in Lienden. Zaterdag is er een Historische Muziekavond op het Marktplein en maandag is er een jaarmarkt in het centrum. Ook is er dit weekend kermis in Lienden en in het park Vredelust staan oldtimers.

Doetinchemse Fietsdagen

Het Stadsmuseum en de VVV Doetinchem hebben fietsroutes uitgezet, variërend van 20 tot 60 kilometer. De routes zijn gratis af te halen bij de VVV in Doetinchem, maar kunnen ook van internet gedownload worden. Met de Doetinchemse Fietsdagen hopen de initiatiefnemers een vervanger te hebben gevonden voor de Fietsvierdaagse. Voor deze routes hoeft u zich niet in te schrijven.
Dit pinksterweekend wordt de 32e editie van Music Meeting in Nijmegen gehouden. Dit keer met een vernieuwde programmering op zaterdag waarin westerse en traditionele dance cultuur elkaar gaan vinden en St Germain - met band - als headliner. Het complete programma staat op de site van Music Meeting.
In Arnhem worden op zaterdag en zondag de Kadedagen gehouden. Langs de Rijnkade zijn zaterdag en zondag tientallen historische boten te zien. In de avond treden bands op in theaterschip de Zeester. Op diverse schepen kan worden meegevaren tegen een onkostenvergoeding.
Het rondreizende food festival Eten op Rolletjes staat dit weekend in Ede. Het Akoesticum park wordt van zaterdag tot en met maandag omgetoverd tot een openluchtrestaurant voor jong en oud. De ingrediënten van het gratis festival: keukens op wielen, live muziek en theater.

Pinksterweekend Brummen

Brummen staat tijdens het pinksterweekend bol van de activiteiten. In het centrum is er de PinksterRun, TheaterEtappe, KunstMarkt en de bekende PinksterMarkt op tweede pinksterdag. Het programma met alle activiteiten in Brummen kunt u vinden op de website www.pinkstermarktbrummen.nl
Op zaterdag en maandag wordt in Hattem het Hippinksterconcours gehouden. Honderden paardensporters strijden tegen elkaar in diverse spring- en dressuurrubrieken voor pony’s en paarden. Het concours valt samen met de kermis aan de Veldweg in Hattem. De toegang is gratis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!