Nieuws

Heb je een midwinterhoorn gebouwd, dan wil je er toch ook op blazen?!

De jongeren uit de Achterhoek die de afgelopen tijd onder leiding van Midwinterhoorngroep Eibergen een midwinterhoorn hebben gemaakt, zijn nu zo enthousiast dat ze ook het blazen willen leren. Dat zegt Gerrit Keuper van de Midwinterhoorngroep Eibergen.
BORCULO - De jongeren uit de Achterhoek die de afgelopen tijd onder leiding van Midwinterhoorngroep Eibergen een midwinterhoorn hebben gemaakt, zijn nu zo enthousiast dat ze ook het blazen willen leren. Dat zegt Gerrit Keuper van de Midwinterhoorngroep Eibergen.
In de adventsperiode startten 35 leerlingen van het A.O.C. in Borculo met het bouwen van een midwinterhoorn. Ze deden dat in hun vrije tijd. 'Er zijn een paar leerlingen afgehaakt, maar deze week hebben 28 leerlingen de laatste hand gelegd aan hun midwinterhoorn', zegt Keuper.
Volgens hem wil meer dan de helft van de jongeren nu ook echt leren blazen. En dat is wat de groep graag wilde bereiken.
De eeuwenoude traditie van midwinterhoornblazen staat namelijk op de lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland. Daarom is het van belang om jongeren enthousiast te krijgen voor het blazen. 'Zo blijft de traditie levend'.

Veel meer animo dan verwacht

Keuper van de Midwinterhoorngroep Eibergen: 'Een jaar geleden hebben we contact gezocht met het A.O.C. in Borculo. Na passen en meten in de lessen, mochten we eind december twee uurtjes komen om de leerlingen een mondstukje van de midwinterhoorn te laten maken.'
Na de les heeft hij aan de groep gevraagd wie er ook een hoorn bij wilde maken. 'Maar liefst 35 jongeren wilden dat. En dat ook nog eens in hun vrije tijd. We hadden gehoopt op vijf, dus dit was echt ver boven verwachting', aldus Keuper.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!